Η Ελεύθερη Άποψη... "Πεθαίνει"


Του: Mr. Fantastic

Όλοι οι άνθρωποι έχουν άποψη.

 Ακόμα και αυτοί που δεν την σχηματίζουν οι ίδιοι, αλλά απλώς επαναλαμβάνουν τα λόγια κάποιου άλλου, έχουν την άποψη, πως η γνώμη αυτού του άλλου έχει αξία και είναι σωστή. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά το θέμα είναι πως η ασταμάτητη προπαγάνδα της Νέας Τάξης έχει καθιερώσει, το ποιες είναι οι σωστές γνώμες και απόψεις και ποιες οι λάθος, με σκοπό να κάνει όλους τους ανθρώπους να συμφωνούν με την "κοινή γνώμη" και να υπακούν στις εντολές του συστήματος.

 Στο παρελθόν, έκλειναν στη φυλακή, δήμευαν την περιουσία, εξόριζαν, βασάνιζαν και εκτελούσαν δημόσια τους ανθρώπους για τις διαφορετικές απόψεις τους. Αν όμως, οι απόψεις αυτές συμφωνούσαν - συνήθως υπό την απειλή όλων των παραπάνω - τότε κέρδιζαν θέσεις εξουσίας, λόγω της υποταγής τους στο τότε σύστημα.

Στις μέρες μας, μπορεί τα πράγματα να μας φαίνονται λίγο πιο μπερδεμένα και πιο πολύπλοκα, αλλά στην ουσία δεν έχουν αλλάξει και τόσο. Αν οι απόψεις κάποιου ή κάποιων συμφωνούν με το σύστημα, τότε επιδοκιμάζονται από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης (τηλεόραση, ίντερνετ, ραδιόφωνο κλπ), που προβάλλουν τους "έγκριτους και έγκυρους ειδικούς", για να κάνουν τον κόσμο να συμμεριστεί τις απόψεις αυτές. Αν όμως οι άνθρωποι δεν συμφωνούν, τότε γίνονται θύματα χλευασμού και κοροϊδίας, δέχονται επιθέσεις μίσους και αν παρ'όλα αυτά εξακολουθούν να πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό, τότε μπορεί να πάθουν κάποιο "ατύχημα", ώστε να μην στέκονται πλέον εμπόδιο στην προώθηση της "προόδου" και της "ειρήνης".

Εξάλλου, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι πρόθυμοι να λύσουν το όποιο πρόβλημα, αφού είναι τόσο κολλημένοι στις απόψεις τους, που αδιαφορούν για τα δεδομένα στοιχεία που μπορεί να αποδεικνύουν το λάθος τους. Η εμμονή τους μάλιστα, για συγκεκριμένα πράγματα είναι τόσο έντονη, που δεν θα διστάσουν να επιτεθούν λεκτικά ή και σωματικά σε όποιον τολμήσει να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους.

Απ'ότι όλα δείχνουν, η έννοια της ελεύθερης άποψης δεν είναι και τόσο... ελεύθερη. Ακόμα και όταν είμαστε μόνοι μας και κάνουμε διάφορες σκέψεις, έχουμε το άγχος, για το ότι υπάρχει περίπτωση η άποψή μας για κάτι, να κριθεί λανθασμένη από τους φίλους, τους συγγενείς, τους συνεργάτες, την κοινωνία ή ακόμα και τον ίδιο τον Θεό, οπότε πολλές φορές προτιμούμε να την αποκρύψουμε και να συμφωνήσουμε με τις απόψεις των άλλων, ώστε να μην δεχτούμε την όποια επίθεση από το περιβάλλον μας.

Επίσης, κυκλοφορεί μία τάση για την αποδοχή των απόψεων των δήθεν ειδικών, που στην πραγματικότητα είναι τελείως άσχετοι και απλώς γίνονται "φίρμα" λόγω της εμφάνισής τους στα κανάλια και στις εκπομπές παντός είδους. Σίγουρα, μπορεί να έχουν σχηματίσει την δική τους γνώμη για το όποιο θέμα, αλλά αυτό επ'ουδενί λόγο, δεν πρέπει να τους καθιστά ειδικούς. Το να λέμε πως κάποιος είναι ειδικός, επειδή απλά λέει τη γνώμη του, είναι σαν να λέμε πως κάθε άνθρωπος πρέπει να γίνει χειρούργος, επειδή έχει χέρια.

Τον τελευταίο καιρό, έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία για τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας και την προστασία των πιστεύω τους. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται κυρίως για τις μουσουλμανικές εισροές στον δυτικό κόσμο, και ύστερα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, αμφιφυλοφίλων, παιδεραστών κτλ. Όλα όσα έχει δημιουργήσει η Νέα Τάξη, με λίγα λόγια.

Ακόμα και για τα πιο απλά και αυτονόητα πράγματα, όπως για παράδειγμα ο σεβασμός προς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων, τις πολιτικές απόψεις των άλλων και γενικά για το σκεπτικό των άλλων ανθρώπων που δεν συμφωνούν μαζί μας σε κάποιο θέμα, έχουν εμφανιστεί νέοι νόμοι, για να προστατέψουν αυτούς τους ανθρώπους, με τίμημα την δική μας ελευθερία έκφρασης. Ένα καλό παράδειγμα είναι η προσπάθεια των κυβερνήσεων του δυτικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να κάνουν τους χιλιάδες επί χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών να νιώθουν πιο άνετα, με το τίμημα της κατάργησης του καθετί χριστιανικού, αφού σύμφωνα με τους ίδιους τους μουσουλμάνους "πρόσφυγες", ο σταυρός, οι εκκλησίες και οι εικόνες που υπάρχουν σχεδόν σε όλο τον χριστιανικό δυτικό κόσμο είναι προσβλητικές για τους οπαδούς του Ισλάμ.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η μείωση των καναλιών στην Ελλάδα, με σκοπό να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απόψεις, που κατά πάσα πιθανότητα θα συμφωνούν με την ιδεολογία της κυβέρνησης. Εννοείται πως αυτή η σοβιετικού τύπου "εκκαθάριση" δεν θα σταματήσει στην τηλεόραση, αλλά θα επεκταθεί και στον χώρο του ίντερνετ, του ραδιοφώνου, των βιβλίων κτλ.

Ο σεβασμός προς τις αντίθετες απόψεις από τις δικές μας δεν σημαίνει πως πρέπει να σεβόμαστε την κάθε κουταμάρα που κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του. Σημαίνει απλά πως σεβόμαστε το δικαίωμα να πιστεύει σε ότι θέλει. Ωστόσο, αυτό είναι τόσο αυτονόητο, που στην πραγματικότητα δεν έχει νόημα. Είναι σαν να λέμε ότι σεβόμαστε την ικανότητα των άλλων να αναπνέουν. Το να έχει κάποιος μια άποψη πάνω σε κάτι, δεν θέλει καμιά διαδικασία ή κάποια σκληρή δουλειά, αφού όλοι μπορούν να το κάνουν. Το αν η άποψη αυτή στέκει ή όχι, είναι βέβαια άλλο θέμα.

Στον σύγχρονο κόσμο που έχει στήσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, υπάρχουν ήδη προετοιμασμένες απόψεις για τους ανθρώπους, για να μην... κουράζονται σχηματίζοντας τις δικές τους. Έτσι, όλος ο κόσμος έμαθε να πιστεύει πως δεν υπάρχει λόγος να "την ψάχνουμε την δουλειά", αφού όλα τα έχουν απαντήσει οι "ειδικοί".

Ο κόσμος του τρελού νερού, στον οποίο το καθετί κακό θεωρείται καλό, το καθετί άσχημο θεωρείται όμορφο, το καθετί ανόητο θεωρείται σοφό και το καθετί ανώμαλο θεωρείται ηθικό, έχει ήδη στηθεί. Σύντομα, οι υπάλληλοι της Νέας Τάξης, όπως η αστυνομία σκέψης ή οι περίφημες συμμορίες για τις οποίες μιλάνε στην Αμερική, θα συλλαμβάνουν κάθε παραβάτη που θα τολμήσει να έχει διαφορετική άποψη από αυτήν που του δίνεται από το σύστημα. Πάντοτε, για το "καλό" μας.

Πηγή: http://www.el.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :