Μήπως πάσχεις από το σύνδρομο Πίτερ ΠανΗ ψηλή αυτοεκτίμηση, είναι ένα προαιρετικό χαρακτηριστικό, αλλά άν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου είναι απαραίτητο και αναγκαίο.

Η επιτυχία στη ζωή είναι περισσότερο διανοητική και λιγότερο μηχανική. Αν δεν τα καταφέρεις να φέρεις το μυαλό σου στη θέση που πρέπει να είναι, τότε όλα καταλήγουν σε μια μάταιη προσπάθεια και χάσιμο χρόνου.
Η έλλειψη επιτυχίας προκαλεί το σύνδρομο "Peter Pan". -Δεν θα μεγαλώσουν ποτέ-.
Οι περισσότεροι άνθρωποι του χθές είχαν μια λογική σταδιοδρομία, ακόμη και άν έπασχαν απο το σύνδρομο του Peter Pan, βασιζόμενοι στο οικονομικό υπόβαθρο των γονέων, αλλά, δυστυχώς για τους υπόλοιπους σήμερα γίνεται όλο και λιγότερο πιθανό.
Το σύνδρομο του Peter Pan, εκδηλώνεται με απροθυμία ανάληψης εργασίας ή δεν έχουν κίνητρο να παραμείνουν στην εργασία τους. Εάν υπάρχει διάθεση να εργαστείτε σκληρά, μόνο όταν νιώθετε την ανάγκη, τότε δεν το κάνετε αρκετά συχνά. Η δουλειά είναι μια θεμελιώδης απόφαση, και σίγουρα δεν γίνεται περιστασιακά.
Οι απρόθυμοι να εργαστούν, μένουν συγκεντρωμένοι στην αδεξιότητα, αλλά με βαθιά αίσθηση ότι είναι εμπειρογνώμονες σε ένα απροσδιόριστο "τίποτα", καθώς δεν έχουν ορίσει τον όρο επεξεργασία, ή δεν μπορούν να απαντήσουν άμεσα σε ένα τρέχων πρόβλημα.
Αντίθετα οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν αριστεία σε πολλούς τομείς, πολλές φορές με την εμμονή και την επιμονή τους.
Δεν έχουν αναπτύξει τη βαθιά σύνδεση με σωστούς ανθρώπους που, ααιτείται για να πατήσουν σταθερά στην γη. Πολλοί αιθαιροβατούν και προσκολλώνται στο όνειρό τους. Έχουν βάλει στοίχημα και αποσκοπούν σε μακροπρόθεσμα χλιδάτα όνειρα όπως το να γίνει ηθοποιός, καλλιτέχνης, ακτιβιστής μοντέλο, κλπ.
Ναι, προφανώς, κάποιοι άνθρωποι έχουν επιτύχει αυτούς τους στόχους, αλλά αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προυποθέσεις και το απαραίτητο ταλέντο οι πιθανότητες μπαίνουν στη σφαίρα της φαντασίας.
Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι κάνουν μακροπρόθεσμα όνειρα για να δικαιολογήσουν την απροθυμία τους για εργασία, και το ξεκίνημα μιας πιο ρεαλιστικής καριέρας.
Πολλές φορές όταν τα πράγματα φτάνουν σε οριακό σημείο, και βλέποντας ότι δεν υπάρχουν προοπτικές, ή άλλος χρόνος να κυνηγήσουν το άπιαστο όνειρό τους, κατηγορούν τους άλλους για την αποτυχία, όπως τους γονείς, το σύζυγο ή τον πρώην εργοδότη που τους απέλυσε.
Πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει και κακοποιηθεί στο παρελθόν αλλά κατάφεραν να ορθοποδήσουν, όπως χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες που ξενιτεύθηκαν στα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Είναι σίγουρο ότι υποφέρετε πολύ λιγότερο. Εκτός εάν πάσχετε από σοβαρή ψυχική ασθένεια, που θριαμβεύει στο αποτυχημένο παρελθόν σας.
Το πακέτο συμπεριφοράς, ή το Σύνδρομο του Πίτερ Παν είναι μια κλήση αφύπνισης. Ίσως υπάρχουν αρκετοί παράμετροι λόγοι αποτυχίας, που θα πρέπει να εξετάσετε. Αν πράγματι ισχύουν θα αποδεχόσασταν ότι απλά δεν ενδιαφέρεστε αρκετά για μια επαγγελματική επιτυχία;
Ίσως η απαιτούμενη προσπάθεια για την επίτευξη των ονείρων και στόχων σας βρίσκεται σε άλλο μονοπάτι, αλλά περνώντας το, θα σας οδηγήσει στο στόχο σας. Άν είστε τυχεροί και έχετε μια ομαλή προσγείωση, θα διαπιστώσετε ότι μια πραγματικά καλή δουλειά, απαιτεί από εσάς καλλιέργεια και επιμονή, για να φτάσετε στην επιτυχία.

Πηγή: http://www.el.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :