Τρόποι για να γίνεται ευτυχισμένοι


Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε θεωρητικά να προσθέσετε στη ζωή σας για να είστε πιο ευτυχισμένοι.

Η κοινωνικότητα και οι σχέσεις με τους γύρω μας καθορίζουν σημαντικό μέρος της ζωής μας.
  • Είναι διαπιστωμένο ότι συγκρίνοντας τον εαυτό μας με τους άλλους συνήθως υποτιμούμε σημαντικά τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων, και υπερεκτιμούμε μόνο τα θετικά συναισθήματα που βιώνουν, σε σχέση με εμάς. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει νόημα σύγκρισης με τους άλλους ανθρώπους, επειδή δεν ξέρεις τον καθημερινό τους αγώνα, και το επίπεδο δύναμης του καθενός. 
  • Πολλοί προσπαθούν να αλλάξουν τους άλλους ανθρώπους.Σίγουρα, η ζωή σας θα είναι καλύτερη αν συμπεριφερθείτε στους γύρω σας ακριβώς όπως θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται οι άλλοι. Μην επικεντρώνεστε στην προσπάθεια να τους ελέγξετε. Αν ένα άτομο δεν έχει την επιθυμία να αλλάξει μέσα του, θα καταλήξετε σε χάσιμο πολύτιμου χρόνου και ενέργειας μιλώντας σε έναν τοίχο. Δεν μπορείτε να κάνετε τους ανθρώπους να μεγαλώσουν, να αναπτυχθούν. Μερικοί άνθρωποι έχουν το δικό τους ρυθμό και θα μάθουν με τον δύσκολο τρόπο, να κάνουν σωστές επιλογές.
  • Όταν φοβάσαι την αποτυχία, είναι φυσικό να είσαι αναστατωμένος. Η αποτυχία είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής. Αλλά μην το αφήσετε να σας καταβάλει. Εντάξει, έχετε το φόβο της αποτυχίας, αλλά ακόμη κι αν αποτύχετε τίποτα δεν σταματά να κινείται.Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούμε τη φόρτιση των συναισθημάτων που γίνεται μεγαλύτερη , καθώς η αποτυχία μας κάνει να νιώθουμε ντροπή, και μας βρίσκει αναξιόπιστους στα μάτια των άλλων. Κρατήστε την κίνησή σας ,κοιτώντας μπροστά. Εξετάστε κάθε αποτυχία σαν ένα σκαλοπάτι και όχι εμπόδιο.
  • Κοιτάζοντας το παρελθόν, εκφράζουμε τη λύπη μας, καθώς όλοι έχουμε την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε ή θα έπρεπε να είχαμε κάνει διαφορετικά τα πράγματα. Οι σκέψεις του τι θα έπρεπε να είχα κάνει είναι επιζήμιες για την ευτυχία. Η λύπη μπορεί να βλάψει την ικανότητά σας να βγείτε απο στρεσογόνες καταστάσεις και γεγονότα της ζωής. Εκείνη τη χρονική στιγμή, εξετάζοντας τις περιστάσεις, δίνετε ένα διάλειμμα στον εαυτό σας να επανεξετάσει τις υπάρχουσες επιλογές. Η εμπειρία της λύπης έχει κάποια ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς η πίεση σας κάνει να γίνεστε πιο διορατικός, να επιθυμείτε να σταθείτε όρθιος και να συνεχίσετε τη ζωή σας.
  • Αναμένοντας βοήθεια από τους άλλους ανθρώπους έχοντας υψηλές προσδοκίες, εμποδίζετε μόνοι σας τον δρόμο της ευτυχίας. Μην περιμένετε τίποτα από τους άλλους. Σταματήστε να περιμένετε να συμβούν πράγματα μόνα τους, χωρίς προσπάθεια. Εμείς δημιουργούμε γεγονότα και καταστάσεις, που μας οδηγούν στην αύξηση της πιθανότητας ανεκπλήρωτων προσδοκιών. 
  • Αν προσπαθήσετε να ικανοποιήσετε τους πάντες, θα καταλήξετε να μην είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ευγενικού και εξυπηρετικού, και της απόκρυψης και υπονόμευσης των φόβων μέσα σας. Αυτό το τελευταίο χαρακτηρίζει συχνά τους ανθρώπους που θέλουν να ευχαριστήσουν τους άλλους. Η τάση να θέλετε την αποδοχή το άλλου δεν έχει πάντα τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Πρέπει να μάθετε να λέτε "όχι", αντιμετωπίζοντας τη δυσφορία του άλλου. Αυτό δε σημαίνει ότι θα σας απορρίψουν, αλλά ακόμη κι έτσι, θα ελευθερωθείτε απο το συναίσθημα της εξάρτησης.
  • Κρατώντας κακία και εμπάθεια σε κάποιο άτομο,ζητώντας εκδίκηση, καταλήγετε μακροπρόθεσμα να πληγώνεστε εσείς, και όχι το άτομο που σας αναστάτωσε. Το μυαλό και η ψυχή σας δεν θα πρέπει να κουβαλούν αυτό το βάρος.Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του άγχους και τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση. Αφήστε τον εαυτό σας να αναπνεύσει.

Πηγή: http://www.el.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :