Ευεργετικά στοιχεία για τη μπύρα που ούτε καν μας πέρναγαν από το μυαλό


Η μπύρα είναι ομολογουμένως ένα από τα πιο ευχάριστα και "αθώα" αλκοολούχα ποτά.

Ωστόσο έρευνα του «Mediterranean Neurological Institute» στην Ιταλία πήγε το θέμα ένα σκαλί παραπάνω και σημείωσε 10 λόγους που η μπύρα μπορεί όντως να έχει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας, αρκεί βέβαια να κρατιέται το μέτρο.

1. Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά
Σύμφωνα με την έρευνα Φινλανδών επιστημόνων τόσο η ποσότητα του νερού όσο και της αλκοόλης που βρίσκονται στην μπύρα φαίνεται πως αυξάνουν τη ροή των ούρων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο του σχηματισμού πετρών. Το αλκοόλ μπορεί, επίσης, να αυξήσει την απέκκριση του ασβεστίου, που είναι το κύριο συστατικό των πετρών στα νεφρά.

2. Η μπύρα προστατεύει από καρδιακές προσβολές
Μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Σκράντον στην Πενσυλβάνια διαπίστωσε ότι οι μαύρες μπίρες συσχετίζονται με τη μείωση της συχνότητας των καρδιακών προσβολών.

3. Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών
Μελέτες τόσο από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ όσο και από την «American Stroke Association» έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν μέτριες ποσότητες μπύρας μπορεί να ελαττώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων σε σύγκριση με τους μη πότες.

4. Η μπύρα δυναμώνει τα οστά
Παν μέτρον άριστον υποστηρίζουν οι ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Tufts στη Μασαχουσέτη, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένα ή δύο ποτήρια μπύρας την ημέρα θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της ρωγμών στα οστά, ενώ μεγαλύτερη ποσότητα αυξάνει τον κίνδυνο θραύσεων.

5. Η μπύρα μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη
Το 2011, ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι μεσήλικες άνδρες που πίνουν ένα ή δύο ποτήρια μπύρας κάθε μέρα φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.

6. Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ
Μελέτες από το 1977 έχουν προτείνει ότι οι πότες μπύρας είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας.

7. Η μπύρα θεραπεύει την αϋπνία
Η μπύρα φαίνεται πως προκαλεί την παραγωγή ντοπαμίνης, με αποτέλεσμα οι πότες της να αισθάνονται πιο ήρεμοι και χαλαροί.

8. Η μπύρα μπορεί να προστατεύσει την όραση
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο διαπίστωσαν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στην μπύρα, προστατεύουν από βλάβες στην όραση.

9. Η μπύρα μπορεί να προστατεύσει εναντίον του καρκίνου
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Άινταχο υποστήριξαν πως συστατικά της μπύρας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και φλεγμονωδών ασθενειών

10. Η μπύρα βοηθά στην απώλεια βάρους
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον κατέληξαν στο ότι η ουσία «xanthohumol», που παράγεται από τον λυκίσκο της μπύρας μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ενός ατόμου να αναπτύξει μεταβολικό σύνδρομο - μια κατάσταση που καταλήγει σε παχυσαρκία, αυξημένη αρτηριακή πίεση και αυξημένο σάκχαρο στο αίμα.

Πηγή: http://www.el.gr/index.php/top-news/117-top-news/8774-liakonews-gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :