Οι 5 μύθοι για την απιστίαΕίναι πράγματι δύσκολο να βρεθεί ένα άτομο που να μην φοβάται την απιστία. Αν μας συμβεί κάτι τέτοιο, είναι αδύνατο να πάψουμε να σκεφτόμαστε τους λόγους που έκαναν το   σύντροφός μας να μας απατήσει.

Όλοι έχουμε ακούσει για τις εξωσυζυγικές σχέσεις δημοσίων αντρών, όπως ο Σβαρτσενέγκερ και ο Μπιλ Κλίντον. Έτσι αυτός που κάνει απιστίες είναι ο άνδρας. Συμφωνείτε;  Ο μεγαλύτερος μύθος για την απιστία, είναι ότι μόνον οι αντιπρόσωποι του ισχυρού φύλου απατούν τις γυναίκες τους.  Αυτό βέβαια είναι ψέμα. Και οι γυναίκες είναι το ίδιο άπιστες.

Να λοιπόν τι δεν είναι αλήθεια για την απιστία και τα γεγονότα που πράγματι πρέπει να ξέρουμε.

Όταν κάποιος έχει κάνει απιστία, το ζευγάρι δεν μπορεί να είναι ποτέ ευτυχισμένο ξανά.

Η απιστία είναι ίσως συχνή στις σχέσεις και πολλές φορές το ζευγάρι το ξεπερνά. Ο λόγος για τον οποίο νομίζουμε ότι δεν μπορεί να έχει καλή κατάληξη, είναι το γεγονός ότι κανένας δεν θέλει να μιλήσει για τέτοια πράγματα. Είναι πάντα δυνατό για τα ζευγάρια να ανοικοδομήσουν τις σχέσεις τους με επιτυχία. Πολλά ζευγάρια ισχυρίζονται ότι ο δεσμός τους έγινε ακόμη πιο ισχυρός από τη στιγμή που κατάφεραν να μιλήσουν γι’ αυτό. Εάν μπορούμε να διακρίνουμε την απιστία σαν πραγματικό γεγονός και όχι σαν φαντασία, αυτό θα βοηθήσει κάθε ζευγάρι να αποκτήσει μια καλύτερη κατανόηση της φύσης των πραγμάτων και τις δυνατότητες για την πρόληψή τους.

Η απιστία δεν συμβαίνει πάντα λόγω σεξ. Μπορεί να συμβεί εξαιτίας άλλων θεμάτων του γάμου.

Μερικές φορές το εξωσυζυγικό σεξ, συμβαίνει μόνο και μόνο για το σεξ. Αλλά αναμφίβολα πολύ συχνά κάποια σχέση ξεκινά από ανικανοποίητες συναισθηματικές ανάγκες.

Είναι απιστία, όταν δεν υπάρχει σεξουαλική επαφή;

Ένας μεγάλος αριθμός σχέσεων δεν περιλαμβάνει σεξ. Δηλαδή σημαίνει ότι είστε άπιστες αν μένετε ξύπνιες το βράδι και στέλνετε κρυφά μηνύματα σε ένα παλιό φίλο για τα προσωπικά σας όνειρα; Δεν θα το θεωρήσετε απιστία αν το κάνετε εσείς η ίδια, αλλά μάλλον θα έχετε αντίθετη γνώμη αν το κάνει ο σύντροφός σας. Προσφέροντας ένα συναισθηματικό κομμάτι του εαυτού σας σε ένα άτομο με το οποίο ίσως μπορείτε να κάνετε σχέση, είναι ήδη απιστία.

Όλες οι παράνομες σχέσεις είναι σχετικές με τη σεξουαλική έλξη

Σίγουρα ναι. Ένας αριθμός των σχέσεων αυτών είναι μόνο για το σεξ, αν και συμβαίνει συχνά να δημιουργηθεί μία σχέση λόγω συναισθηματικής σύνδεσης. Συμβαίνει απλά να περνούν δύο άτομα χρόνο μαζί, κουβεντιάζοντας και μοιράζοντας συναισθήματα, μόνο μέχρι εκεί. Ωστόσο είναι ανόητο να αρνηθούμε το γεγονός ότι το συναισθηματικό αυτό δέσιμο δεν οδηγεί πολύ συχνά στο σεξ.

Ο λόγος της απιστίας είναι τα προβλήματα στο γάμο

Η αλήθεια είναι ότι ο ένας στους δύο γάμους, αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν είναι ο λόγος για απιστία. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ζευγάρια δεν έχουν μάθει πώς να συνεργάζονται μεταξύ τους για να εργαστούν και οι δύο για τη λύση του προβλήματος αυτού.

Πριν λοιπόν αποξενωθούμε από το σύντροφό μας γιατί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά και καταφύγουμε στο διαζύγιο, αξίζει τον κόπο να συμβουλευτούμε ένα ειδικό και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε την αιτία, δίνοντας μία ακόμη ευκαιρία στην σχέση μας. Αν βέβαια το θέλουμε και πράγματι το αξίζει.


Πηγή: http://www.diet4me.gr/

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :