Πώς αντιλαμβάνονται το σώμα σε 18 χώρες [εικόνες]Μία εταιρεία με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε από γραφίστες σε όλο τον κόσμο να σχεδιάσουν τα πρότυπα ομορφιάς που επικρατούν στην χώρα τους.

Οι γραφίστες είχαν στη διάθεσή τους την ίδια εικόνα μία γυναίκας πάνω στην οποία θα έκαναν τις αλλαγές. Έτσι το αποτέλεσμα της έρευνας είναι εντυπωσιακό μια και οι διαφορές στην αντίληψη περί ομορφιάς από χώρα σε χώρα είναι ιδιαίτερα έντονες.

Έτσι, όπως θα δείτε παρακάτω τα πρότυπα ομορφιάς διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στην Κίνα και στην Ιταλία για παράδειγμα μία γυναίκα θεωρείται όμορφη αν είναι λεπτή, ενώ αντίθετα σε Μεξικό, Κολομβία και άλλες χώρες οι πιο ζουμερές γυναικές θωρούνται και πιο εντυπωσιακές.

«Η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη της ομορφιάς και της τελειότητας σε μια χώρα έχει πολιτιστικό αντίκτυπο τόσο στις γυναίκες όσο και τους άνδρες»,ανέφεραν στην ανακοίνωση τους οι εμπνευστές του project που έχει τίτλο «Αντιλήψεις της τελειότητας» αποκαλύπτοντας πως «ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι η καλύτερη κατανόηση των προτύπων ομορφιάς».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :